İncirli İrmik Tatlısı,

İNCİRLİ İRMİK TATLISI TARİFİ

Ekim 01, 2017 Mutfakta pişer gazeteye düşer 0 Yorumlar



İNCİRLİ İRMİK TATLISI

     Sevgili hanımlar,
 Çok sıklıkla yaptığımız ve hemen herkesin çok sevdiği İrmik Tatlısını bu sefer incir sevenler için
 hazırladık ve gördüğünüz gibi çok da lezzetli bir hale geldi.
     İncir devreye girince de tabi yanında ceviz de olmazsa olmazı ...
 Eğer sizlerde irmik tatlısını sık yapıp sevdiklerinizle paylaşıyorsanız şimdi yazacağım tarifi de dene-
 menizi tavsiye ederim.
     Bir gece önceden hazırlıyarak buzdolabında bekletirseniz daha da güzel soğuyarak servis yapılması kolaylaşacaktır.
     Vereceğim tarif için 18 cm.çapındaki çemberi kullandım.
 Kelepçeli kalıp da kullanabilirsiniz.
      Şimdi gelelim tarifimize;

  • MALZEMELER:
  • 4 su bardağı süt
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • 6 yemek kaşığı irmik
  • 1 paket krem şanti
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 paket vanilya
  • ARASINA:
  • 12 adet kuru incir
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 kahve fincanı su
  • 12 adet ceviz (bir kısmını üzerine serpmek için ayırın)
  • YAPILIŞI:
  • Öncelikle arasına koyacağımız incirleri hazırlıyarak bir kenara alalım.
  • Bir tavaya incirleri alın ve az su ekleyerek orta ateşte kara suyu çıkana kadar kaynatın.
  • Suyunu süzün ve şekerini suyunu ekleyerek tekrar kaynatmaya başlayın.
  • Şerbeti koyu kıvam alınca ateşten indirin ve cevizleri irice doğrayarak ekleyin.
  • Şimdi gelelim tatlımıza;
  • Bir tencereye sütü,şekeri ve irmiği alarak orta ateşte karıştırarak pişirmeye başlayın.
  • Koyu bir kıvam alan tatlıyı ateşten indirdikten sonra tereyağ,toz krem şanti ve vanilyayı ekleyerek 5 dakika çırpın.
  • Servis tabağınıza çemberi yerleştirin ve tatlının yarısını boşaltın.
  • Üzerine incirleri yerleştirin.(pişen şerbeti ile birlikte)
  • Kalan yarısını da incirlerin üzerini kapatacak şekilde boşaltın ve mala ile düzeltin.
  • Ayırdığınız cevizleri en üste serpin.
  • Tatlınızın üzerini bir kapak yada streç ile kapatarak buzdolabına kaldırın.
  • En az 3-4 saat soğumaya bırakın.
  • Servis yapacağınız zaman çemberi çıkarın ve dilimliyerek ikram edebilirsiniz.
  • Hepinize afiyet olsun.
  • Sevgiyle...


     İncir sevenler bu tatlıyı çok sevecekler...



    İncirleri ister bütün olarak isterseniz küçük doğrayarak da kullanabilirsiniz.


0 comments: