Şambali,

ŞAMBALİ NASIL YAPILIR ?

Aralık 06, 2017 Mutfakta pişer gazeteye düşer 0 Yorumlar




                                ŞAMBALİ

    Bugün biraz eskilere giderek çocukluğumuz dan gelen bir lezzeti sizlerle paylaşacağım.
 İzmir,İstanbul ve daha bir çok ilimiz de çok bilinen ve sevilerek tüketilen bir şerbetli tatlıdır.
 Türk Mutfağında şerbetli tatlılar listesinde yerini alır.
 Günümüz de yeni tariflere merak saran gençler için eskiye dönüp ,eski tatları yenilemek lazım
 diye düşündüğüm için bugün bu tarifi sizlerle paylaşmak istedim.
 Yapımı kolay olmakla birlikte ağdalı tatlılar sevenler için ideal bir tatlıdır.
 Hepinize kolay gelsin...


  • MALZEMELER:
  • 2,5 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • ÜZERİNE :
  • Fıstık
  • ŞERBET İÇİN:
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 dilim limon
  • YAPILIŞI:
  • Şerbet için malzemeleri bir tencereye alın ve orta ateşte kaynatarak ılıtın.
  • Şerbetiniz oda sıcaklığında soğusun.
  • Hamur için mikser kullanmanızda fayda var çünkü hamurumuzun macun gibi olması gerekiyor.
  • Ama el ile de yoğurabilirsiniz.
  • Mikser kabınıza irmik,un,şeker,yoğurt,vanilya ve kabartma tozunu alarak karıştırmaya başlayın.
  • Bir müddet sonra macun kıvamında bir hamurunuz olacaktır.
  • Dikdörtgen borcamınızı yağlayın ve hamuru her tarafı eşit olacak şekilde yerleştirin.
  • Yüksekliği 2 parmak kalınlığında olacaktır.
  • Sivri uçlu bir bıçakla dikdörtgen dilimler olacak şekilde keserek şekil verin ve her bir dikdörtgenin üzerine fıstıkları bastırarak yerleştirin.
  • Fıstıklar pişerken çıkmasın diye biraz bastırın.
  • 180 derece de ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
  • Bu kadar basit işte...
  • Tatlınız pişince fırından çıkarın ve ılıtın.
  • Şerbetiniz de ılık olsun ve tatlıya boşaltın.
  • Üzerini bir tepsi yada tabakla kapatın ve dinlendirin.
  • Soğuyunca ikrama sunabilirsiniz.
  • Hepinize afiyet olsun.
  • Sevgiyle...
      
      FIRIN ÖNCESİ ŞAMBALİ...




     FIRINDAN ÇIKMIŞ HALİ...


       KOLAYCA DİLİMLİYEREK SERVİSE SUNABİLİRSİNİZ.


       HEPİNİZE AFİYET OLSUN....

0 comments: