ÇÖREKLER,

PONÇİK NASIL YAPILIR ? TARİFİ NEDİR ?

Kasım 02, 2017 Mutfakta pişer gazeteye düşer 0 Yorumlar



PONÇİK NASIL YAPILIR ? TARİFİ NEDİR ?



     Merhabalar,
 Çocukluğumda en sevdiğim ve yemeye doyamadığım çöreklerinden bir tanesinin videosunu sizler
 için hazırladım.
   Bu nefis çöreği şiddetle tavsiye ederim..Hem dokusu hem doyumsuz lezzeti ile eminim sizlerde
 çok beğeneceksiniz.
    Polonya çörekleri olarak bilinen ve asıl adı ''NALEŞNİK'' diye söylense de biz bu çörekleri
 pofuduk yumuşak üzerinin bol pudra şekeri ve içind
eki erik marmelatı ile ağızda nefis bir lezzet
 bırakan çörekler olarak biliriz.
   Eskilerden gelen bu çöreği sizlerde deneyin diye videosunu çekerek sunmaya çalıştım.
Bir ufak ipucu vereyim,fırınlar değişkenlik gösterdiği için pişirme süresi veremedim ama 175
derece de ve ısıtılmış fırında pişirin.Ayrıca fırından çıkarınca avuç içinize alacağınız suyu üzerlerine
serpin ve bir mutfak havlusu ile örtün.
   Çörekler ılınınca örtüyü kaldırın ve pudra şekerini serpin.
Fırından çıkınca üst kısımları sert gibi görünse de dediğim uygulamayı yaptığınız da video da
gördüğünüz gibi yumuşacık çörekler olacaktır.
     Bir önemli husus daha marmelatı buzdolabında biraz bekletin sertleşsin ki hamurun içine koydu_
ğunuz da rahat yuvarlıyabilesiniz.Eğer pişerken akarsa hamuru sertleştireceği için çok hoş olmaz..
     Şimdi sizler için malzemeleri bir kez de aşağıya yazacağım..
Hepinize kolaylıklar diliyorum..Deneyip bana da gönderirseniz sevinirim..

  • MALZEMELER:
  • 1 paket yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 kahve fincanı sıcağa yakın su
  • Bu üçlüyü küçük bir kasede karıştırın ve 10 dakika bekletin.
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik sıvıyağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 dolu yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 6 su bardağı un
  • (unu eleyerek ve yavaş yavaş ekleyin,markalarına göre unlar farklılık arz edebilir.Yumuşak hafif ele yapışan bir hamur yoğurun.
  • Fırını 150 derece de 10 dakika ısıtın ve kapatın.
  • Hamur kabınızın üzerini bir havlu ile örtün ve fırının içine bırakarak kısa sürede mayalanmasını sağlayın.1 saat mayalanması için yeterli olacaktır.
  • 16 adet ponçik için ölçüdür.
  • VİDEO size yardımcı olacaktır.
  • Hepinize kolaylıklar diliyorum.
  • Afiyet olsun.
  • Sevgiyle..

0 comments: