ANA YEMEKLER,

MEKSİKA MUTFAĞI : ENCHİLADA

Ekim 16, 2017 Mutfakta pişer gazeteye düşer 0 Yorumlar


ENCHİLADA

Merhabalar,
Bugün Dünya Mutfaklarından Meksika Mutfağının en gözde yemeklerinden biri olan
ve bizlerin damak zevkine de uyan bir çeşidini seçtim.
Biberle tatlandırılmış anlamına gelen ister dürüm isterseniz de acılı börek diyebileceğimiz
bir yemek çeşididir.
Eğer acı yemekleri severseniz tam da sizlere göre hem pratik hem çabuk hazırlanabilen
bir yemektir.Üstelik yanına hazırlayacağınız çoban salata ile tek çeşit olarak ikram edebileceğiniz
bir yemektir.
Tortilla ekmeklerini ister evde kendiniz hazırlayın isterseniz de hazır satılan tortilla
ekmeklerini kullanın..tercih sizlerin.
Haydi o zaman malzemeler olarak başlayabiliriz.
Hepinize kolaylıklar diliyorum.
  • MALZEMELER:
  • 3 adet tavuk göğüs
  • 12 adet tortilla ekmeği
  • 125 gr kaşar peyniri rendesi
  • ENCHİLADA SOS
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik
  • ENCHİLADA SOS İÇİN:
  • 9 yemek kaşığı su
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı acı pul biber
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 adet küçük kuru soğan rendesi
  • TORTİLLA EKMEK İÇİN:
  • 2 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • Tuz
  • 1/2 su bardağı tereyağ
  • 1/2 su bardağı ılık su
  • 10 adet tortilla ekmek içindir.
  • YAPILIŞI:
  • Tavuk göğüslerini küçük küpler halinde doğrayın.
  • Tuz ,baharatlar ve zeytinyağ ile karıştırın.
  • Döküm tavada karıştırarak pişirin.
  • Tavuğu pişirdikten sonra bir kenara alın ve sosu hazırlamaya başlayın.
  • Bir tavaya ENCHİLADA Sosun bütün malzemelerini alarak orta ateşte pişirmeye başlayın.
  • Kaynamaya başlayınca ateşten indirin.
  • Sosun bir kısmını üzerine sürmek için ayırın.
  • Gelelim hazırlamaya: Tortilla ekmeğini bir tabağa alın ve orta kısmına kavurduğunuz tavuğu yerleştirin.
  • Üzerine ENCHİLADA sos gezdirin ve kaşar peyniri rendesi serperek rulo kıvırın.
  • Bu şekilde hepsini hazırlıyarak fırın tepsisine dizin.

     Tortilla ekmeklerinin büyüklükleri resimde görüldüğü kadardır.




















     Bütün hepsini hazırlıyarak fırın tepsisine dizin ve ayırdığınız Enchilada Sosu üzerlerine sürerek
     kaşar peyniri rendesi serpin.
     190 derece de sıcak fırında sadece peynirleri eritecek kadar fırınlayın.

    TORTİLLA EKMEKLERİNİ, kendiniz yapmak isterseniz de bütün malzemeleri yoğurun ve 
    hamuru dinlendirin.
    24 cm çapında açarak teflon tavada pişirin.

     Hepinize afiyet olsun..
     Sevgiyle...

0 comments: