ANA YEMEKLER,

BOŞNAK KÖFTESİ TARİFİ

Ekim 08, 2017 Mutfakta pişer gazeteye düşer 0 Yorumlar


BOŞNAK KÖFTESİ

      Merhabalar,
  Balkan Mutfakları denilince et yemekleri ön plandadır.Her ne kadar börekleri ile ünlense de 
  aslında mutfaklarında et yemekleri çoğunlukta..
  Bu köfte de içine koydukları kurutulmuş et ile dediğimizi doğrular nitelikte..
     Bir çok ilimiz de Balkan Mutfağının lezzetlerini bulmak artık mümkün.
  Ve bu köfte de en çok tercih edilen yemekler arasında..
     Bizde sevilen bu köfteyi uzmanından öğrenerek sizlerle paylaşmak istedik.
   Restorantlar da daha büyük boy yapılarak tek porsiyon olarak sunulsa da biz biraz daha küçük 
   hazırladık.Ama sizler arzu ederseniz tatlı tabağı büyüklüğünde hazırlıyarak kişi başına servis 
   sunabilirsiniz.
   İşte tarifimiz...
  • MALZEMELER:
  • 500 gr dana kıyma
  • 1,5 su bardağı ufaltılmış ekmek kırıntısı
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet yumurta
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kuru nane
  • Kimyon
  • İÇİNE:
  • 1 çorba kasesi rendelenmiş kaşar peyniri
  • 75 gr kurutulmuş et yada dondurulmuş kavurma
  • PİŞTİKTEN SONRA ÜZERİNE:
  • 1/2 yemek kaşığı tereyağ
  • YAPILIŞI:
  • Bir kase içerisine kıymayı alın içine kuru soğanı rendeleyin.
  • Ekmek kırıntısı,yumurta,tuz ve baharatları ekleyerek yoğurun.
  • Portakal büyüklüğünde yuvarlayın.(yuvarlakların çift olmasına dikkat edin.)
  • Bir top köfteyi yuvarlak açın ve içine kaşar rendesi et ve tekrar kaşar rendesi yerleştirin.
  • Üzerini aynı büyüklükte diğer bir köfte ile kapatın.
  • Kenarlarını bastırın.
  • Tereyağ ile bolca yağladığınız borcama köfteleri dizin.
  • 200 derece de ısıtılmış fırında 15-20 dakika arası pişirin.
  • Servis tabaklarına aldığınız köftelerin üzerine fındık büyüklüğünde top yapılmış tereyağ yerleştirin.
  • Ayrıca közde biber ve domates eşliğinde ikram edebilirsiniz.
  • Hepinize afiyet olsun.
  • Sevgiyle...

0 comments: