ANA YEMEKLER,

TAVUKLU PATATES DOLMASI TARİFİ

Eylül 20, 2017 Mutfakta pişer gazeteye düşer 1 Yorumlar




TAVUKLU PATATES DOLMASI

     Selam hanımlar,
 Mutfaklarımızın vazgeçilmezi patates hemen her çeşiti ile sevilen bir sebzedir.
 Hem sevilmesi hem de bizler için kurtarıcı olması nedeniyle,çok sık yaparız.
 Bugün çocuklar için seveceklerini düşündüğüm bir çeşitini yapalım.
 Resimde de görüldüğü gibi iki güzel dokunuş ile patateslere araba şekli verip,kaşar peynirlerini de
 kalıpla keserek şöför mahalline oturttuk.Eminım çocukların tabaklarında önlerine verdiğiniz de 
 hiç itiraz etmeden iştahla yiyeceklerdir.
    Hatta biraz daha özenerek kürdanlara takacağınız havuç halkaları ile tekerlekler bile yapabilirsiniz.
Buyrun tarifimize;

  • MALZEMELER:
  • 10 adet orta boy patates
  • 500 gr tavuk göğüs
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı biber püresi
  • Tuz
  • Karabiber
  • ÜZERİNE:
  • 10 dilim kaşar peyniri
  • KIZARTMAK İÇİN:
  • Sıvıyağ
  • YAPILIŞI:
  • Patateslerin kabuklarını soyarak orta kısımlarını kabak oyacağı ile çıkararak çanak şekli verin.
  • Kızdırılmış sıvıyağ'da pembe kızartın.
  • Tavukları küçük küpler halinde doğrayın.
  • Bir tavaya tereyağını alarak kızdırın ve tavukları ekleyerek kavurun.
  • Kuru soğan ve sarımsakları küçük doğrayın ve tavuklara ekleyin.
  • Biber püresi,tuz ve karabiberini ilave ederek kavurmaya devam edin.
  • Tavuklar yumuşayınca ateşten indirin.
  • Kızarttığınız patateslerin içini tavuk ile doldurun .
  • Üzerine kaşar peyniri dilimini yerleştirin.
  • Fırın tepsisine yerleştirdiğiniz patates dolmalarını 190 derece de ısıtılmış fırında kaşar peynir eriyene kadar pişirin.
  • Domates sos yaparak servis tabağına yerleştirin.
  • Hepinize afiyet olsun.
  • Sevgiyle...

1 yorum: