ANA YEMEKLER,

DÜNYA MUTFAKLARI-İTALYA-TORTELLİNİ VE RAVİOLİ NASIL YAPILIR ?

Eylül 25, 2017 Mutfakta pişer gazeteye düşer 0 Yorumlar





















TORTELLİNİ VE RAVİOLİ

     Dünya Mutfaklarından bölümümüz de bugün İtalyaya uzandık.
 Herkesin de bildiği gibi İtalya denildiği zaman önce akla makarnalar gelir.Daha sonra da pizza..
 Bu her iki yemek de bizlerin damak zevkine çok uyduğu için bizler de elimizden geldiğince o mutfakların tariflerine uymaya çalışırız.Bir ufak farkla,içine koyulan malzemeler bazen pek cazip gelmez ve biz kendi sofralarımız lezzetlerine uydurmaya çalışırız.
     Tabi bire bir yaptıklarımız da olur..
İtalyanlar ev de kendi hazırladıkları ve açtıkları makarnaları pişirmeyi daha çok tercih ederler.
     Hemen yiyecekleri kadar hamur yoğurup makarna makinasından kolayca keserek çeşitli makarnalar pişirirler.
     Biz makarna konusunda biraz tembeliz galiba çünkü paket içinde satılan hazır makarnaları alarak çeşitler yaparız.
     Sanırım sadece erişte'yi sene de bir kez kışlık hazırlıklar yaparken keser saklarız.
Aslında hamur yoğurmak artık günümüz de kolay hale geldi.Son teknoloji makinalar sayesinde hamuru yoğurmak ve makarna makinası ile çeşitli şekillerde keserek nefis makarnalar ortaya çıkarmak hem çok keyifli bir o kadar da lezzetli..
     Üstelik değişik sebze ilaveleri ile renkli makarnalar çocukların beslenmesinde yerini almakta..
Bugün biz aynı hamurla iki çeşit makarna yapacağız.İçlerine koyacağımız malzemeler bizim tercihimiz..Sizler farklı malzemeler de koyabilirsiniz..
     Hamuru güzel yoğurduktan sonra eliniz de oklavaya alışıksa kalıplarla keserek ''TORTELLİNİ''LER hemen hazır olacak.Çünkü bizim bildiğimiz mantı gibi küçük kesmeyeceğimiz için kısa sürede kapatarak pişmeye hazır hale geleceklerdir.
    Haydi o zaman bugün de İtalyan Mutfağının bu iki güzel makarnasını mutfaklarımız da hazırlıyarak sevdiklerimiz sunalım.

  • MALZEMELER:
  • 5 su bardağı buğday unu
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı ılık su
  • Tuz
  • Mikser kabınıza bütün malzemeleri alarak karıştırmaya başlayın.
  • Sert ve pürüzsüz bir hamur elde edin ve hamurunuzu 1 saat dinlendirin.
  • Dinlenen hamur daha rahat ve güzel açılacaktır.
  • TORTELLİNİ İÇİN İÇ MALZEMESİ:
  • 300 gr dana kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • Maydanoz

  • tuz
  • karabiber
  • YADA
  • Beyaz peynir
  • Maydanoz karışımı
  • YAPILIŞI:
  • Hamuru iki eşit parçaya ayırın.
  • Bir parçasını ister makina ile isterseniz oklava ile açın.

Hamurun yoğurulmuş hali 

Kıymalı iç malzemesi 


Hamuru bezelere ayırın.
 Makarna hamurunuzu ince açın.

Şekil vermek için bisküvi kalıpları sizlere yardımcı olacaktır. 


2 no.lu bisküvi kalıbınız TORTELLİNİ için uygundur.

Biz kıyma harcını tercih ettik.

Kesilen kare hamurları şapka şeklinde kapatın.

Önce üçgen kapatın sonra üçgenin iki sivri ucunu önde birleştirin.


TORTELLİNİ'ler pişmeye hazır.

  • Hazırladığınız makarnanızı kaynamış su içinde 8-10 dakika haşlayın ve süzgeç ile servis tabağına alarak üzerine sarımsaklı yoğurt ve kırmızı biber tereyağ karışımı gezdirerek servis yapabilirsiniz.

          Şİmdi gelelim ayırdığımız diğer hamuru pişirmeye:
  RAVİOLI için yine hamurumuzu ince açıyoruz.
  Aynı şekilde kareler kesiyoruz.Karelerin çift sayıda kesmeye özen gösterin ,çünkü ara malzemesini yerleştirdikten sonra iki kareyi üst üste yerleştirip kapatacağız.



Aynı şekilde hamuru kesiyoruz.

Ara malzemesi olarak Beyaz Peynir,Ispanak,muskat karışımı yerleştirin.

Diğer kare parçayı üzerine kapatarak resimde gördüğünüz gibi bastırın.


     RAVİOLI için,
     Domates rendesi
,    Domates salçası
     Zeytinyağ
     tuz ve suyun kaynatın.
     Haşladığınız RAVİOLI makarnanızın süzerek tabağa aldıktan sonra sosunu üzerine dökerek 
     sunabilirsiniz.
     Taze fesleğen yada maydanoz yaprakları ile süsleyebilirsiniz.
      Hepinize kolaylıklar diliyorum.
      Umarım bu nefis lezzetleri mutfağınız da denersiniz.
      Afiyet olsun.
      Sevgiyle....

0 comments: